Прибираш се след тежък ден. Опитваш се да си починеш и да се изключиш след многото задачи. Включваш телевизора, но множеството реклами и новините, които често са негативни, сякаш те изнервят още повече. Лягаш си напрегнат, а заспиването е още по-трудно.

И така ден след ден усещаш, че стресът започва да заема голяма част от живота ти. Той е верен спътник навсякъде, а способността да изключиш мозъка си и да релаксираш намалява с всеки ден.

 

Искаш ли да спреш този порочен кръг?

Искаш ли да започнеш да изключваш и да си почиваш пълноценно след дълъг ден или през уикендите?

Искаш ли да се почувстваш отново като дете: безгрижен, пълен с енергия, весел?

 

Ако да, огтоворът на желанията ти се крие в едно нещо, наречено Арт терапия.

Знаеш, че рисуването помага на децата да опознаят света, но това не означава, че то е предназначено единствено и само за тях. То може да повлияе и върух емоционалното и физическо състояние на човек. Да го накара да се почувства отпочинал и зареден с енергия. Ето защо, ако искаш да релаксираш напълно, рисуването може да ти помогне.

 

Какво ще се случи, ако започнеш да рисуваш?

 

Ще оставиш случките от деня на заден план

Рисуването може да ти донесе огромно удоволствие и да те накара да забравиш за тревогите и проблемите. Когато рисуваш, ти се фокусираш върху избора на цветове и вниманието върху детайла, а това позволява на мозъка ти да забрави за всички неща, които са го натоварили през деня.

 

Ще започнеш да виждаш красотата около себе си

Ще виждаш и разбираш красотата. Ще започнеш да виждаш красивите неща около себе си и ще обръщаш по-малко внимание на негативното. Също така с времето ще започнеш да проявяваш интерес към други области на изкуството. Ще започнеш да гледаш на света по съвсем друг начин.

 

Ще започнеш да забелязваш детайлите

С помощта на рисуването започваш да тренираш паметта си, защото се опитваш да запомниш детайлите и цветовете на различни предмети. Това от своя страна увеличава вниманието ти.

 

Ще започнеш да внасяш повече цвят и в ежедневието си

Появява се външна промяна въз основа на настъпилата вече вътрешна. Според наблюдения на психолози, хората които практикуват арт-терапия с времето започват да се обличат по-цветно. Това от своя страна значително подобрява настроението им.

 

Защо не е нужен талант?

 

За да се насладиш на процеса рисуване не ти е необходим ненадминат талант, дори напротив. Не очаквай, че ще станеш художник с помощта на арт-терапията. Рисуването в този случай е с цел да се отърсиш от ежедневните грижи и просто да се забавляваш. Тук нямаш нужда от талант, а от желание и вдъхновение. 

 

Как ще се почустваш докато рисуваш?

 

По време на рисуването ще се почувствате като дете, което не познава грижите и тревогите на възрастните. Просто за няколко часа ще забравиш за забързаното ежедневие и проблемите.

 

Какво е нужно, за да започнеш?

 

Единственото, от което имаш нужда, за да започнеш да рисуваш, е тихо и спокойно място, на което да седнеш и разположиш материалите си за рисуване. Ако изпитваш затруднения в избора на бои, хартия или нещо друго, довери се на Magic Art и рисуването по номера.

 

Единственото, което трябва да направиш, е да избереш картината, която искаш да нарисуваш. Ще получиш платното, разграфено на сектори с номера, отговарящи на числата от боичките, необходимите бои и четки, с които да рисуваш, без да ти се налага да мислиш.

 

Остава само да запретнеш ръкави и да нарисуваш своето творение. Ще почувстваш разликата още след първия час. Откъсни се от ежедневието и се почувствай отново дете. Поръчай още сега своята картина за рисуване по номера от MagicArt.