Да декорираш сам собствения си дом е истинско приключение. Да решиш кое къде да подредиш, как да комбинираш цветовете, какво да сложиш, за да го направиш още по-уютен и още по-твой.

Декорирането без съмнение играе важна роля по отношение на това, как ще се чувстваш в собствения си дом. Домът е не просто място, където се връщаш в края на всеки ден, но и уникална среда, в която да се чувстваш комфортно и уютно!

 

Всичко това вече е възможно, благодарение на новото хоби за релакс, завладяло света. С рисуване по номера се забавляваш и твориш едновременно.

Без умения на художник, ще можеш да създадеш истинска картина, която с гордост да закачиш на стената. Фактът, че се забавляваш и релаксираш, потапяйки се в света на цветовете е още един бонус на този тип рисуване. Ето колко е лесно с рисуване по номера да декорираш дома си със своя собствена картина.

Планирането – избери своята тема

 

Процесът на планиране е от решаващо значение, за да ти даде възможност да постигнеш желаните резултати – картина, която с лекота намира своето място сред мебелите и декорацията. Реши къде искаш да поставиш своята картина.  Разгледай картините и избери онази, която би изглеждала най-добре на съответното място.

 

Цветовете – също важат при избора

Цветът е от съществено значение за домашния декор, поради въздействието му върху настроението и атмосферата. Обърни внимание на ефектите, които различните нюанси имат, преди да направиш своя избор на цвят.

 

 

Цветът трябва да отразява и цялостната концепция на домашния декор. Когато избираш своята картина, определи кои са цветовете, които трябва да присъстват в нея, за да може тя не само да се съчетае добре с останалите елементи, но и да предизвиква определена емоция.

Размери и форми – ключови за хармоничен дизайн

След като определиш мястото, цветовете и темата, време е да се запиташ за размерите на картината. Дали да бъде по-голяма или по-малка? Дали да е хоризонтално или вертикално ориентирана? Отговорите на тези въпроси ще ти помогнат още по-лесно да избереш своя шедьовър. Картините играят жизненоважна роля при декорирането.

В идеалния случай те трябва да допълват останалата част от темата на дома. Поддържането на основните принципи на домашния декор, които варират от теми до цветове, ще ти помогнат да създадеш дом, който е красив, удобен и функционален.

 

И накрая… самото рисуване

Помниш ли колко се забавляваше с боичките като малък? Да, всички деца обичат да рисуват, защото това им позволява да са максимално креативни и да не мислят за нищо друго. Но когато пораснем, живота ни променя. Креативността, както и способността да се фокусираме само върху едно нещо, сякаш отслабват.

На тяхно място се появяват ангажиментите, задачите и стресът. С помощта на рисуването, отново можем да върнем детската радост в живота си, да се забавляваме и да забравим за момент проблемите и забързаното ежедневие.  


Когато получиш своята картина, отдели си специално време, в което да я нарисуваш. Пусни си хубава музика, сипи си чаша чай или вино и се отдай напълно на творческия процес. Зареди се с положителна енергия. Зареди и картината с нея.

Така всеки път, когато я погледнеш, ще си спомняш за този блажен миг на релакс  и ще го почувстваш отново, примесен с гордостта, че ТВОЯТА картина гордо те гледа от стената.

Подари моменти на релакс за себе си и повече красота за дома си!