Имаш ли любим цвят? Такъв, при вида на който се успокояваш и се чувстваш по-добре? Или пък такъв, който ти дава повече сила и енергия? Истината е, че цветовете имат силата да влияят изключително много на емоционалното състояние на хората. Те дори могат да доведат до някои физически реакции. Знаеш ли, че:
 

 

  • Престъпността е значително по-малко на улици, които са осветени със сини лампи;
  • Лекарствата, които са оцветени в топли цветове, имат много по-голям ефект, от колкото тези със студените;
  • Чевеният цвят кара хората да реагират по-бързо и скоростно,което може да бъде използвано в спорта.

 

 

Всъщност всеки един цвят има както положително, така и отрицателно влияние. Също така всеки един от тях се свързва с различно емоционално състояние. И това може най-добре да се усети при рисуване. Когато рисуваш с любимите си цветове, ти се зареждаш с енергия и позитивизъм. Отпускаш се.  Забравяш за ежедневните грижи и проблеми.

 

Кога за последно нарисува нещо? Ако си като повечето хора, най-вероятно не е било скоро. За щастие, това лесно може да се промени с помощта на картините за рисуване по номера. С тяхна помощ, дори да нямаш никакъв опит в рисуването, ще успееш да създадеш истински шедьовър. 

 

Ето какво влияние има любимия ти цвят и как да го включиш в ежедневието си с помощта на рисуване.

 

Червено

 

Това е цветът на огъня и кръвта. Един наистина много мощен и силен цвят, който обикновено се свързва със силата, страстта, желанието и решителността. Червеното създава усещане, че времето тече по-бързо. То кара хората да бъдат по-енергични и стимулирани. Положителното влияние на червеният цвят е, че кара хората да изпитват жажда за живот, да бъдат по-дейни.

 

Ако червеното е твоят цвят, тези картини за рисуване по номера са идеални за теб:

Червена фантазия

Цигуларка

 

Зелено

 

Това е цвят, който символизира баланса, защото се намира по средата на цветовия спектър. Знаеше ли, че той се приема най-лесно от човешкото око? Зеленото е цвета на надеждата и растежа. Цветът е използван дори за подобряване на зрението. Положителното влияние на този цвят е, че кара хората да се чувстват спокойни, в мир със себе си и околните, щастливи, балансирани и уравновесени.

 

Ако обичаш да виждаш зелено около себе си, нарисувай тези картини за рисуване по номера:

Балерина

Червена пътека

 

Синьо

 

Това е цвят, който символизира ума и интелекта. Той има силата да успокоява. Синьото влияе повече на психическото състояние на хората. Светло синьото кара хората да се чувстват спокойни и концентрирани, а тъмното стимулира мисълта. Положителното влияние на този цвят е, че има силата да успокоява и да концентрира ума на хората.  

 

Ако синьото е твоят любим цвят, избери тези картини за рисуване по номера:

Морски приключения

Кораби

 

 

Виолетово

 

Това е цветът, който се свързва с най-високото качество и царските особи. Той подтиква хората да медитират и съзерцават. Положителното влияние на виолетовото е духовното осъзнаване, лукса, класата, медитацията. Той е любим на онези, които вярват в себе си и не се страхуват да покажат това.

 

Ако обичаш виолетовия цвят и искаш да го виждаш по-често около себе си, тези картини за рисуване по номера са идеални за теб:

Дървото на желанията

 

Жълто

 

Това е цвят, който винаги е бил свързван със щастието, енергията, радостта, веселието. Също така той е свързван със слънцето. Жълтото действа най-силно на психиката на хората. То помага за повдигане на самочувствието и настроението. Това е цвят, който кара хората да мислят по-оптимистично. Положителното влияние е, че жълтото кара хората да се чувстват по-уверени и силни, да бъдат по-екстравагантни и и креативни.

 

Ако жълтото е твоят цвят и искаш да рисуваш с него, избери тези картини за рисуване по номера:

Жълти рози

Дама с чадър

 

Разгледай и останалите картини за рисуване по номера и избери тази, която най-добре подхожда на настроението ти. Забавлявай се с рисуване и забрави за ежедневните грижи!