Какво представлява Диамантеният гоблен?

Диамантеният гоблен (елмазена мозайка; диамантена живопис; 5D гоблен) е комплект „НАПРАВИ СИ САМ“. Лесно и приятно занимание за всички почитатели на ръчно изработените неща. Самата картина се облепя с миниатюрни, искрящи мъниста (диамантчета), като крайният резултат е колоритна, блестяща картина. Диамантените мозайки са с различни размери и стилове, различна трудност и големина.

Какво включва Арт комплектът „Диамантен гоблен“?

  • платно с отпечатана схема, покрито с лепкав слой и защитно фолио
  • цветни кръгли или квадратни мъниста
  • помощни инструменти за лепене
  • помощна чинийка за диамантчетата
  • сухо лепило

    

Какви са видовете мъниста?

Мънистата при диамантените гоблени са 2 вида – квадратни (2.5мм) и кръгли (2.8мм). Кръглите мъниста се препоръчват за по-начинаещите. При квадратните мъниста, реденето трябва да бъде по-прецизно, тъй като елмазите трябва да се поставят в правилна посока. Ако се сбърка при облепянето, могат да се правят корекции и диамантчето да се постави на точното място.

Уникално хоби с ползи за всички

Процесът на редене на елмазената мозайка е едно страхотно хоби, което носи удоволствие и релакс. Осигурява ни часове на наслада, докато пресъздаваме избраният дизайн. С помощта на диамантените комплекти, всеки може да създаде блестяща, диамантена картина, която с гордост да окачи на стената в дома. Чудесен и оригинален подарък за любим човек. Ще се радваме и да ни изпратите снимки или видео на вече  завършени Ваши гоблени, или такива в процес..., които да споделим в нашата фейсбук страница.