Комплект рисуване по номера "На полето"

Ашли Сесил е илюстратор и фоторепортер. Художничка, чието изкуство има за цел да представи различни съвременни проблеми чрез четката и платното...

Сесил, 27-годишната жителка на Луисвил, Кентъки, завършва университета в Дейтън със специалност по изобразително изкуство и страст към доброволчеството. Включва се в проекта "Климатичните промени върху платното", където използва уменията си, за да изобрази човешкото лице на изменението на климата.

Ашли изследва ефектите от промените в климата върху селското стопанство в бедните общности. Как хората се борят с глада и жаждата, защото земеделието е трудно, поради променящите се температури. Често то се оказва единственият начин за оцеляване на хората в селските райони. Художничката споделя своите впечатления от проучването си:

Трудно е да нахраниш семейство, когато не можеш да стопанисваш...

Тази борба за живот вдъхновява един от най-поразителните елементи на картината: дългата следа от прах, която струи от празната купа. Сесил обяснява:

Исках да покажа, че жените не събират реколта по начина, по който са се надявали. Те държат купа с прах, защото това е, което им остава - изгорен, сух прах, сухи клони... С други думи, това, което бихме очаквали да видим, не е там.