• Начало
  • Формуляр за упражняване правото на отказ

Формуляр за упражняване правото на отказ

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

 

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ

ПРАВО НА ОТКАЗ

(Моля, попълнете и изпратете настоящия формуляр на нашият имейл: office@verdina.eu,  единствено ако желаете да се откажете от договора за продажба от разстояние)

 

До ...“Вердина“ ЕООД

ЕИК 205120226, гр. Дебелец 5030, ул. „Иван Вазов“ 48А

Тел. 0877 537 235

Имейл: office@magicartbg.eu

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН УПРАВИТЕЛ,

 

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

.......................................................... /описание на продукта/

Стоката е поръчана на ......................

Стоката е получена на ...................... /посочва се датата на получаване от потребителя/  чрез куриерска фирма……………………….

.................................................................................../Име на потребителя/

…………………………………………………………………/Телефон за връзка

…………………………………………………………………/Електронен адрес на потребителя за                                      контакт

Гр./с...................................................................... /Адрес на потребителя/

 

Съгласен съм заплатената за стоката сума в размер на ......................... лева, както и разноските по получаването и в размер на .................... лева да ми бъдат преведени по банкова сметка в банка .......................................................... с IBAN : ……………………....……………. и BIC : ………………………, титуляр на сметката : ....................................................................................

 

С подаване на настоящето декларирам, че съм наясно, че :

  1. Правото ми да подам настоящето се погасява с изтичане на 14-дневен срок от датата на доставка на стоката;
  2. Съм длъжен да изпратя стоката/ите обратно до адрес:

 

 гр. Велико Търново, офис на Еконт - Бузлуджа. 

или

гр. Велико Търново, офис на Спиди- ул."Козлодуй" 4

 

 

    не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която съм уведомил Търговеца за решението си да се откажа от договора; 

 

3.Стоката трябва да бъде придружена от предоставената разписка за ППП от куриера (за физически лица) или копия на фактура и разписка за ппп (за юридически лица).

Ако по някаква причина нямате или не пазите оригинала на разписката за ппп, може да изискате от куриера дубликат с подпис и печат и да ни го изпратите със стоката.

  1. Търговецът има право да отложи възстановяването на направените от мен плащания във връзка с Договора за продажба от разстояние до получаване на стоката/ите обратно или докато не му представя доказателства, че съм изпратил обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано;
  2. Нося отговорност само за намалената стойност на стоката/ите, причинена от изпробването и/им, различно от необходимото, за да установя естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

 

…………..                                                                                   …………………………………..

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/

                                                                                              …………………………...........

                                                                                          /Трите имена на потребителя

 

Информация относно упражняване правото на отказ от договора.

Стандартни указания за отказ.

  1. Имате право да се откажете от сключения от Вас с Търговеца договор от разстояние без да посочвате причини за това, в срок 14 дни, считано от датата на получаване на стоката от Търговеца.
  2. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща) или да използвате приложения стандартен формуляр за отказ ( това не е задължително).

Можете да попълните и подадете по електронен път приложения стандартен формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ на електронен адрес office@verdina.eu  и ние ще Ви изпратим в рамките на деня на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа.

 

 За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договор.

 

 Действие на отказа:

 

Ако се откажете от сключения от Вас с Търговеца договор от разстояние, ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор.  Вие заплащате единствено разходите по връщане на стоките.

 

 

 

Ще извършим възстановяването на сумата по банков път,  на посочена от Вас  банкова сметка; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас,  освен разходите по връщане на стоката, които са за сметка на клиента.

 

 

Последвай ни в Instagram ☺

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки