Независимо дали се корени в работа, училище, минали преживявания или лични отношения, стресът е огромна част от живота ни в днешно време. Той се появява когато най-малко го очакваме и има огромен ефект върху нас.

 

Случвало ли ви се е да усещате, че нямате контрол над живота си?

Страдали ли сте от безсъние, защото нещо в работа/училище или отношенията с близките ви не е било наред?

Колко често ви се случва да забравяте и да ви липсва концентрация докато вършите ежедневните си задачи?

 

Всички тези неща могат да изчезнат от живота ви, ако знаете как да управлявате стреса по най-добрия начин. И докато повечето методи са сложни, изискват голяма инвестиция и много време, то има един, който е лесен, забавен и отнема точно толкова време, колкото ви се иска да му отделите.  Арт-терапията е чудесен терапевтичен подход, който можете да използвате в ежедневието си, за да държите стреса под контрол. Ето какво представлява арт-терапията и защо е подходяща за вас, ако искате да се справите лесно със стреса, да подобрите концентрацията си и да развиете креативността си.

 

Какво представлява Арт терапията?

Арт-терапията е подход, с който човек подобрява качеството си на живот с помощта на изкуството. Рисуването като средство за изцеление насърчава самоизследването, разбирането за нещата, самочувствието и осъзнаването. То е начин човек да подобри психическото, емоционалното и физическото си състояние, както и цялостното си здраве.

 

 

Какво може да се случи с вас, ако започнете да практикувате Арт терапия?

 

Симптомите на депресия ще намалеят

Забелязали ли сте, че децата винаги са позитивно настроени? Дори да се разплачат, бързо им минава и отново са готови за игри и забавление. А забелязали ли сте, че почти всички деца обожават да рисуват?

Арт терапията ще ви помогне да погледнете по-позитивно на живота. С помощта на рисусването ще създавате нещо красиво, към което да се връщате, когато имате нужда. От научна гледна точка, доказано е, че този тип терапия помага в борбата с химическия дисбаланс в мозъка, който е един от основните причини за депресивни състояния. Така арт терапията ще ви помогне да подобрите настроението си и да се почувствате по-добре.

 

Комуникативните ви умения ще се подобрят

Когато рисувате, вие подобрявате експресивността си. Така, не само ще създавате нещо красиво, но и ще подобрите комуникативните си умения. С времето ще забележите, че ви е по-лесно да изразявате себе си пред околните, а от там и отношенията ви с тях ще се подобрят.

 

Стресът ще намалее

Колко често ви се е случвало да усетите хилядите мисли, прескачащи в главата. Те могат да бъдат от всякакъв вид: скандала с половинката, онази услуга, която колежката в работа иска, мисли за досадния трафик и за последната вноска по кредита. Всички тези мисли не само ви изтощават психически, но и започват да влияят на ежедневието ви.

Рисуването ще ви помогне да се справите с тях с лекота. Докато рисувате, ще се фокусирате само върху това, което създавате и ще откъснете съзнанието си от ежедневните проблеми. И именно този фокус ще ви помогне да се справите по-лесно с проблемите.

 

Самочувствието ви ще се повиши

Казвали ли са ви някога, че страдате от ниско самочувствие? Че трябва да бъдете по-уверени в себе си? Ако да, то може би знаете, че да бъде казано е много по-лесно. Наистина да подобрите самооценката си е сложно нещо, което изисква действие. Рисуването може да бъде това действие.

С помощта на Арт терапията, ще можете да създадете нещо красиво, с което да се гордеете и което да показвате на своите близки и приятели. Тази гордост ще ви накара да се почувствате по-сигурни и способни. А това ще повиши самочувствието ви.

 

А, ако не мога да рисувам?

Ако искате да се справите със стреса, да се почувствате отново спокойни и енергични като деца, то арт терапията е вашето решение. И ако се чудите дали трябва да имате някакви умения, отговорът е НЕ! Със специално създадените комплекти за рисуване по номера на MagicArt, можете да нарисувате своето произведение на изкуството с лекота.

Имате нужда само от:

  • Малко време, колкото и когато вие определите;
  • Спокойна атмосфера;
  • Желание;
  • Творчески ентусиазъм.

Изберете своята картина за рисуване по номера от MagicArt и се отдайте на рисуването като забравите за момент за стреса и забързаното ежедневие.