Блог

Ашли Сесил и "Климатичните промени върху платното" Dec/30/2020

Ашли Сесил и "Климатичните промени върху платното"

Комплект рисуване по номера "На полето"

Ашли Сесил е илюстратор и фоторепортер. Художничка, чието изкуство има за цел да представи различни съвременни проблеми чрез четката и платното...

Сесил, 27-годишната жителка на Луисвил, Кентъки, завършва университета в Дейтън със специалност по изобразително изкуство и страст към доброволчеството. Включва се в проекта "Климатичните промени върху платното", където използва уменията си, за да изобрази човешкото лице на изменението на климата.

Ашли изследва ефектите от промените в климата върху селското стопанство в бедните общности. Как хората се борят с глада и жаждата, защото земеделието е трудно, поради променящите се температури. Често то се оказва единственият начин за оцеляване на хората в селските райони. Художничката споделя своите впечатления от проучването си:

Трудно е да нахраниш семейство, когато не можеш да стопанисваш...

Тази борба за живот вдъхновява един от най-поразителните елементи на картината: дългата следа от прах, която струи от празната купа. Сесил обяснява:

Исках да покажа, че жените не събират реколта по начина, по който са се надявали. Те държат купа с прах, защото това е, което им остава - изгорен, сух прах, сухи клони... С други думи, това, което бихме очаквали да видим, не е там.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Любопитни факти и статии

Любопитни факти и статии

Ашли Сесил и "Климатичните промени върху платното"

Климатичните промени върху платното

Ашли Сесил е илюстратор и фоторепортер. Художничка, чието изкуство има за цел да представи различни съвременни проблеми чрез четката и платното...Сесил, 2 Ашли Сесил е илюстратор и фоторепортер. Художничка, чието изкуство има за цел да представи различни съвременни проблеми чрез четката и платното...Сесил, 2 2020-12-30T13:42:00+03:00 Ашли Сесил и "Климатичните промени върху платното"

<p><a href="https://magicartbg.eu/product/na-poleto" target="_blank" rel="noopener" title="Комплект рисуване по номера ">Комплект рисуване по номера "На полето"</a></p> <p>Ашли Сесил е илюстратор и фоторепортер. Художничка, чието изкуство има за цел да представи различни съвременни проблеми чрез четката и платното...</p> <p>Сесил, 27-годишната жителка на Луисвил, Кентъки, завършва университета в Дейтън със специалност по изобразително изкуство и страст към доброволчеството. Включва се в проекта "Климатичните промени върху платното", където използва уменията си, за да изобрази човешкото лице на изменението на климата.</p> <p>Ашли изследва ефектите от промените в климата върху селското стопанство в бедните общности. Как хората се борят с глада и жаждата, защото земеделието е трудно, поради променящите се температури. Често то се оказва единственият начин за оцеляване на хората в селските райони. Художничката споделя своите впечатления от проучването си:</p> <blockquote> <p class="text-aligncenter"><strong>Трудно е да нахраниш семейство, когато не можеш да стопанисваш...</strong></p> </blockquote> <p>Тази борба за живот вдъхновява един от най-поразителните елементи на картината: <span style="text-decoration: underline;">дългата следа от прах</span>, която струи от празната купа. Сесил обяснява:</p> <blockquote> <p class="text-aligncenter"><strong>Исках да покажа, че жените не събират реколта по начина, по който са се надявали. Те държат купа с прах, защото това е, което им остава - изгорен, сух прах, сухи клони... С други думи, това, което бихме очаквали да видим, не е там.</strong></p> </blockquote> <p><a href="https://magicartbg.eu/product/na-poleto" target="_blank" rel="noopener" title="Комплект рисуване по номера - "><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11398/files/image/kartina-po-nomeram-afrikanskij-kolorit-40-kh-50-sm-brm5750.jpg" /></a></p>

, , , , ,

Последвай ни в Instagram ☺

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки